Saturday 19 January 2013

välimerellistä kasviloistoa

Kuulin että siellä Suomessa ootte saannu kestää kovia pakkasia viime päivinä! Vaikka Suomen talvi on ihana ja muumipeikokin oppi siitä pitämään, voi ainainen maiseman valkeus ja nenän punaisuus tulla hieman yksitoikkoiseksi välillä. Muistutukseksi siellä vaipan alla uinuvasta vehreydestä ajattelin ilahduttaa teitä kuvilla toisenlaisesta vehreydestä jota löysin Barceloonan luonnontieteellisestä puutarhasta maanantaisella vierailullani. Olkaa hyvät ;)




Barceloonan luonnontieteellinen puutarha sijaitsee Montjuïc-vuoren huipulla ja on erikoistunut välimerenilmaston kasvustoon (jostain kumman syystä) ja tietyllä Chile-polulla, jos oikein yritti, niin melkein pystyikin uskomaan olevansa siellä missä pippuri kasvaa. Australia-osuus sai taas matkakuumeen nousemaan hälyyttäviin lukuihin ja hilpeät kasvien hihittelemään itsekseen.






Vaikka tammikuun puolessa välissä vasta mennään, puutarhasta löytyi myös hieman kukkaloistoa joka aina lämmittää sydäntä ja saa hymyn huulille. Voi kumpa joskus saisi oman kirsikkapuun tai matntelipuun kukkimaan omalle takapihalleen! Olin tosiaan niin hurmoksissani kukkapaljoudesta etten muistanut vilkaista lajiketta, mutta viis siitä ihaillaan vaan kukkia ja haaveillaan keväästä!






<3:Iina

4 comments:

  1. Kirsikkapuut siis kukkivat jo Barcelonassa? Meillä on niin pitkä matka täällä pohjoisessa....

    ReplyDelete
  2. No mä just unohdin kattoo että mikä puu se oli ja ku kysyin kavereilta täällä et onks mahollista ni ne voivotteli tyhmiä puita jotka kukkii liian aikasin ja jäätyy ekan hallan tullen...

    ReplyDelete
  3. Pitääkin suunnata tuonne tutustumaan paikkaan :)

    ReplyDelete
  4. Joo kannattaa! ihan kiva paikka vaikka samoja kasvejahan siellä on ku muuallakin luonnossa täälläpäin :)

    ReplyDelete