18 syyskuuta on Chilen kansallispäivä ja mä vietin sitä yksin kaukana kuumista grilleistä, kylmistä piscolitoista ja rakkaista ihanista ihmisistä, mun ihmisistä. Oli aika tuuria löytää niin hyviä ja aitoja ystäviä kun mä löysin sillon 17-vuotiaana, ihmisiä jonka takia mä olen mä ja vielä onnellinen sellainen. Eniten kaipaan Chilestä varmaan bileitä niissä aina vallitsi sellanen hyvä, onnellinen ilmapiiri, ihmiset hymyili, nauro, tanssi ja heitti läppää, ihan ku siellä olis olemassa sellanen laatikko johon kaikki huolet ja murheet jätetään juhlimaan lähtiessä, vaihdetaan moodia, ollaan vaan onnellisia siitä hetkestä, nauttitaan ja jaetaan se kavereiden kanssa.
Tässä vielä pari reseptiä
Pisco Sour
7 ml Piscoa
3 ml sitruunamehua
1 munan valkuainen
tomusokeria maun mukaan
murskattua jäätä
Sekoita Pisco ja sitruunamehu lasissa.
Vatkaa munan valkuainen ja tomusokeri valkoseksi vaahdoksi ja lisää varovasti pisco-sitruunamehu seoksen päälle.
Murskaa jäät ja lisää varovasti lasiin.
Salud!
Voi olla että pisco sour on perulainen alunperin, mutta tähän reseptiin käytin chileläistä piscoa ja tein sen chileläisellä reseptillä jonka olen Chilessä oppinut..
Pebre
puolikas sipuli
2 tomaattia
tuoretta persilijaa
pippuria
suolaa
tilkka öliiviöljyä
leipää
Piko sipuli pieneksi silpuksi.
Pilko tomaatti pieniksi kuutioiksi.
Pilko persilia pieniksi silpuksi
Lisää kaikki yhteen ja sekoita.
Mausta seos pippurilla, suolalla ja öliiviöljyllä.
Nautitaan yleensä alkupalana leivän päällä. Buen provecho!
Ja tää on mun oma versio minkä muistin syövereistä pystyin kaivaa, joten luultavasti oon unohtanu jonku tärkeen aines osan...
Niin ja tota pebreä tehdessä piti laittaa Chancho en piedra soimaan, joiden nimi on lainattu yhdestä pebren variaatiosta johon kai laitetaan vielä chiliä noiden muiden lisäks ja kaikki käytetään mortellin kautta. Kannattaa muuten syödä jotain ennen tota pisco souria koska muuten se saattaa nousta aika nopeasti päähän ja aiheuttaa epämääräsiä kuvia, kokkausta ja meluhaittaa naapureille jota myös laulamiseksi kutsutaan...
Tässä vielä vanhojen aikojen (ja tiistain) muistoksi...
Hei nyt vasta löysin tän uuden blogin, olin jo kuvitellut, että olit lopettanut bloggaamisen ihan kokonaan :) onneksi et. Täytyy joku päivä tehdä tuota pisco souria sun reseptin mukaan, Chilessä ainakin se oli niiiin hyvää!
ReplyDeleteVähän teknisiä ongelmia oli kesällä ja ne kyllä jatkuu edelleen kun en oo kunnon nettiä jaksanu hommata.. Joo ja oon kuullu huhua että Barceloonasta jopa löytyiski Piscoa ja jopa suht halvalla ;)Pitää ehkä itekki ettiä taas kun ens viikolla tuun käväsemään siellä päin.
ReplyDelete